Waarom is het handig om voetbalschoenen met elkaar te vergelijken?

Misschien vraag je het je af? Waarom zou ik voetbalschoenen met elkaar vergelijken. De grote internationale merken zoals Nike, Adidas, Puma en nog veel meer zullen allemaal toch wel goede voetbalschoenen kunnen maken? Dat is zeker zo, maar niet iedere voetballer vindt dezelfde voetbalschoenen lekker zitten. Sommige zweren bij Adidas, zeker de ‘oldschool’ voetballers die nog op de Copa Mundial voetballen, terwijl andere de nieuwe voetbalschoenen met allerlei kleuren toch wel erg interessant vinden. Het is dus een kwestie van smaak? JA, deels zeker wel. Toch zijn er ook bepaalde merken die schoenen maken die precies passen bij bepaalde voeten. De Nike voetbalschoen is bijvoorbeeld over het algemeen vrij smal, terwijl Puma voetbalschoenen vaak een bredere schoen maken.

Waar ga ik op letten bij het vergelijken van voetbalschoenen?

Je kunt op verschillende aspecten letten. Denk hierbij aan:

  • Smaak:

Een nieuwe voetbalschoen, zeker kwestie van smaak. Veel voetballers zweren bij zwarte schoenen met hooguit een wit logo. Het liefst is voor deze voetballers een schoen helemaal zwart. Tegenwoordig zijn de schoenen alleen vaak verre van zwart en wit. Denk meer aan voetbalschoenen die paars, roze, geel of groen zijn. Lekker opvallende schoenen die ook nog eens gedragen worden door de sterren van tegenwoordig.

  • Type voet / Type voetbalschoen

Hiervoor hebben we het al kort gehad over deze afweging. Natuurlijk moet je voetbalschoen lekker zitten, hoe kun je anders 90 minuten vol gaan voor die drie punten. Pas je nieuwe voetbalschoen aan jouw voet aan en zorg dat deze goed zit. De juiste maat en een goede kwaliteit schoen is natuurlijk ook geen overbodige luxe.

  • Prijs

Zijn je schoenen kapot en wil je snel nieuwe kicksen? Misschien is er op dat moment wel een leuke aanbieding waardoor je voor een relatief klein bedrag nieuwe voetbalschoenen kan aanschaffen. Tof toch! Tegenwoordig is de levering van nieuwe schoenen snel en heb je ze, ook als je ze via internet bestelt, vaak de volgende dag al binnen. Ruim voor komende zaterdag dus!!